Головна / Матері в молитві

Матері в молитві

У нашій парафії діє спільнота «Матері в молитві». Це група матерів, які регулярно збираються для спільної молитви за своїх дітей.

Щоб стати учасником спільноти достатньо прийти кожного понеділка о 18:30 до Патріаршого Собору на спільну молитву. Де більше дізнаєтесь про цю спільноту та молитву.

Довідка:

Спільнота «Матері в молитві»

Материнство ― це особливий, неоціненний, найбільший і найважливіший дар, який Господь дав жінці. Разом із цим це і найвідповідальніше завдання матері. У шаленому сьогоденні врятувати дітей від підступів зла, жорстокості допоможе щира материнська молитва, яка має надзвичайну силу та особливий дар.

Щоб уберегти дітей від злого і підступного світу, матері повинні постійно просити Всевишнього про допомогу. Адже молитва зміцнює дух, відвертає зло, укріпляє віру, береже від спокус, кріпить у горі, додає наснаги. Знаємо, що Господь ніколи не відмовляє Своїй Матері Пречистій Діві Марії, тому Він не відмовить і матерям земним, які щиро моляться за своїх дітей.

Існують спільноти, які особливо моляться за дітей.  Це ― «Матері у молитві».

Рух «Матері у молитві» розпочався в Англії 1995 року. Дві бабусі, Вероніка та її братова Сандра, ведені Господом, вирішили в особливий спосіб молитися за своїх дітей. Під час молитви вони збагнули, що Ісус хоче, щоб усі матері поручили Йому опікуватися дітьми, віддали Йому свій материнський біль, щоб Він пролив Своє благословення на їхніх дітей. Рух поширився по цілому світі. Сьогодні він існує у 80 країнах. Відомо багато чудесних відповідей на молитву.

У 2000 році при Архикатедральному Соборі св. Юра з благословення Блаженнішого Любомира (Гузара) виникла така перша спільнота в Україні. Тепер вони існують у всіх єпархіях УГКЦ. По всій Україні матері єднаються у молитві, щоб врятувати своїх дітей від цього жорстокого світу, у якому нам доводиться жити. Дуже вагомим є те, що матері моляться не лише за своїх дітей, а й за дітей усього світу. Такі молитовні зібрання насичують жінок-матерів Божою благодаттю, згуртовують, збагачують духовно.

У Патріаршому соборі Воскресіння Христового жінки-матері збираються на спільну молитву кожного понеділка, о 18:30 год. (Після Вечірньої). Молитовна зустріч триває близько години. Спершу разом з душ пастирем читають Святе Письмо та розважають над Словом Божим. Опісля перед іконою Матері Божої спільно моляться за своїх дітей.

Матері дякують Богові за дар материнства і дар життя, довіряють своїх дітей опіці Господа Бога; завжди моляться до Святого Духа, щоб Він керував їхніми зустрічами; моляться за захист від усякого зла, про прощення; за єдність з усіма групами «Матерів у молитві». Особлива молитва ― за мир і спокій в Україні, за воїнів – захисників Вітчизни, за поранених, полонених та всіх тих, хто потребує молитовної підтримки. Також «Матері в молитві» підносять свої молитви за єпископів, священиків, монахів, монахинь та за покликання до богопосвяченого життя.

Після закінчення молитви прохання (намірення) матерів подаються на Божественну Літургію. Самі матері, за власним бажанням, ведуть молитви, обирають уривки із Святого Письма, Акафісти, псалми.

Діяльність «Матерів у молитві» також включає участь у прощах по духовних місцях нашої Церкви, відвідування поранених у військових шпиталях та осіб похилого віку; складання пожертв на будівництво та окрасу Храмів Божих, вишивання рушників та обрусів для їхньої окраси…

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до спільноти «Матері в молитві»: запрошуємо мам і бабусь молитися разом за дітей, за майбутнє нашого молодого покоління.

Форми діяльності:

Спільна молитва матерів один раз в тиждень.

Загально єпархіальний з’їзд один раз в рік.

Деканальні з’їзди — за домовленістю.

Щорічний вишкіл слугинь під проводом духівника.

Прощі.

Опіка над членкинями спільнот.

Є поодинокі випадки опіки над ув’язненими та сиротинцями.

 «ПРОСІТЬ – І ДАСТЬСЯ ВАМ…БО КОЖЕН, ХТО ПРОСИТЬ, ОДЕРЖУЄ» (МТ. 7, 7–8).

Єднаймося в молитві – і ми врятуємо наших дітей.

МОЛИТВА МАТЕРІВ ЗМІНЮЄ СВІТ!

За матеріалами: Собор Святого Юра

 

Молитовник руху «Матері у молитві»

Молитовник «Матерів в молитві» укладений літургійною комісією Української Греко Католицької Церкви у 2003 році з благословення Патріарха Любомира та узгоджено із спільнотою «Утіха». До цього молитовного правила заборонено додавати інші молитовні практики.

Дбаючи про збереження молитовних традицій Української Греко Католицької Церкви, а так само задля єдності з усіма рухами «Утіхи» у цілому світі члени руху «Матері в молитві» в Україні послуговуються саме цим молитовником. Це добре потрібно усвідомити особливо новоствореним молитовним групам.

Оскільки, рух «Матері в молитві» є надконфесійний, кожний член Руху повинен бути делікатним у ставленні до тих членів Руху, які належать до інших конфесій чи віросповідань. Саме тому після кожної молитви є «коротка пауза». Це час, щоб подумки висловлена особиста молитва даної конкретної особи стала близькою всім членам групи.

Друга частина молитовника використовується для реколекцій та конференцій. Реколекції та конференції чи інші зустрічі допомагають глибше усвідомити стосунки членів руху «Матері в молитві» з Богом і Церквою, збагнути сенс Руху.

Обмін особистим досвідом є надважливим під час таких зустрічей.

Всі нові молитовники мають мати таку саму обкладинку, колір і зміст, як попередні, оскільки зовнішний іхній вид свідчить про незмінність їхнього змісту, і їхню роль в зберіганні єдності руху «Матерів в молитві» незважаючи на різницю культур і віросповідань його членів.

За матеріалами http://www.laityugcc.org.ua/laici-ugcc/articles/mothers-in-prayer.html

Прес-служба Київської архиєпархії

Scroll To Top