• РОЗКЛАД ..• Прохання про молитву ..• ВІДЕО
Головна / Глава УГКЦ в соборі / Відбудеться II Всецерковна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві (+програма)

Відбудеться II Всецерковна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві (+програма)

16–17 серпня 2014 року відбудеться II Всецерковна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Програма паломництва цього разу розпочнеться з відкриття у крипті собору виставки, присвяченій 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля.

Крім цього, першого дня прощі в залі під храмом транслюватимуть документальні фільми про життя УГКЦ. Продовжиться перший день паломництва фестивалем хорів, який стосуватиметься тематики поезії Кобзаря (сцена на території собору). Наприкінці – Вечірня, Утреня і Панахида за загиблими на Майдані та Сході України. Вечір продовжиться духовно-мистецькою програмою та нічними чуваннями.

Завершиться проща в неділю, 17 серпня, Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолить Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав. Після цього освятять воду в Дніпрі.

Нагадуємо, що, відповідно до рішення Постійного Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувся 2013 року в Княжичах біля Києва, під час Міжнародної всецерковної прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі-України, 18 серпня 2013 року, освятили будівлю цього храму. Наріжний камінь собору Воскресіння Христового було закладено 2002 року. Храм будувався «соборно» – на пожертви вірних українців з усього світу. Багато жертводавців тільки під час освячення вперше побачили головний храм своєї Церкви.

Торік, на першу Всецерковну прощу до Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві, прибуло понад 20 тисяч прочан та більше як 700 священиків.

Департамент інформації УГКЦ

Програма

Субота, 16 серпня

7.30-13.00      Реєстрація учасників.

8.00, 10.00, 12.00      Свята Літургія в Соборі

13.00   Відкриття виставки до 25-ліття виходу з підпілля УГКЦ.

14.00   Початок трансляцій документальних фільмів (зал під собором).

15.00   Мистецька програма, приурочена до ювілею Шевченка.

18.00   Всенічне Богослужіння.

21.00   Панахида за загиблими на Майдані та Сході України.

22.00   Духовна програма. Нічні чування.

 

Неділя, 17 серпня

7.30, 9.00        Свята Літургія.

11.00   Архиєрейська Свята Літургія. Освячення води в Дніпрі.

Scroll To Top