• РОЗКЛАД ..• Прохання про молитву ..• ВІДЕО
Головна / Глава УГКЦ в соборі / «Якщо ми будемо шукати Божого Слова і Закону, то віднайдемо правильну дорогу в житті…» – Глава УГКЦ

«Якщо ми будемо шукати Божого Слова і Закону, то віднайдемо правильну дорогу в житті…» – Глава УГКЦ

Ми стоїмо на порозі нового навчального року, коли наші учні та студенти знову розпочнуть навчання. Гадаю, що кожна молода людина, питає себе про те, яку дорогу має обрати в цьому житті. Однак сьогодні Господь звертається до кожного із нас, кличучи: «Ідіть за мною».

dsc_0028_16115

Про це сказав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав 31 серпня 2014 року під час проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового ГНІХ, що в Києві. Цього дня з Верховним Архиєпископом УГКЦ співслужив владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ. Під час богослужіння Глава Церкви уділив дияконські свячення Петрові Токачу та Андрію Дорчаку.

01-09-14-2

Як підкреслив Блаженніший Святослав, Господь також каже нам, що «якщо ми шукаємо дорогу, котра нас заведе до високої мети, то повинні шанувати батька і матір, любити ближніх своїх, як самих себе, Бога любити всім своїм серцем і душею». «Сьогодні цей заклик вибрати Бога і йти до Нього по житті лунає до кожного з нас», – зазначив він. За його словами,  кожен, хто потрапляє в кризу, опиняється на роздоріжжі, на якому шукає правильну дорогу. Часто ця дорога нам не зрозуміла. У такому разі святий Августин вчить: «Чоловіче, ти не знаєш дороги. Та вона сама прийшла до тебе! Цією дорогою є Ісус Христос, Його наука і Слово. Ти шукаєш правди… Вона сама тебе знайшла». Якщо ми будемо шукати Божого Слова і Закону, то після всіх надзвичайних обставин переживемо навернення, віднайдемо правильну дорогу в нашому житті.

01-09-14-3

«У нашому соборі багато разів відбувалися єпископські хіротонії, свячення священиків і дияконів, – продовжив проповідник. – Однак нині були особливі дияконські свячення, бо перед Божим престолом стала особа, яка вже багато здобула в житті і може бути задоволена тим, що має».

«Просимо Бога, щоб обрана новими дияконами дорога була для них великим благословенням і для всіх нас прикладом, а для Церкви – благом служіння Богові та ближнім», – завершив Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Scroll To Top