• РОЗКЛАД ..• Прохання про молитву ..• ВІДЕО
Головна / ЖИТТЯ ПАРАФІЇ / В головному соборі УГКЦ представили видання про роль українських Церков в «революції гідності» на Майдані

В головному соборі УГКЦ представили видання про роль українських Церков в «революції гідності» на Майдані

Цими днями в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ представили видання про роль українських Церков в «революції гідності» на Майдані. Книга «Майдан і Церква. Хроніка подій та експертна оцінка» – перше видання, що охоплює революційні події минулої зими. Про це повідомляє «Живе ТБ» УГКЦ.

Місце презентації видання – Патріарший собор, було обрано не випадково. Адже духовенство УГКЦ було присутнє на Майдані від його початку, створивши у вирі цих подій,  найперше, молитовний намет.  Книга свідчить про те, що саме віра дала сили українцям пережити «майданівські події».

Упорядники книги, провідні релігієзнавці Інституту філософії ім. Г. Сковороди, які брали активну участь у цих революційних подіях,  зібрали численні документи різних конфесій та розширені фахові оцінки подій в одному виданні. «Ми зафіксували те, чим жила Україна і що ми переживали на той момент. У книзі показано, як еволюціонувала Україна від стану байдужості до Майдану», – розповідає головний редактор видання, релігієзнавець Людмила Филипович. Книга містить три частини: «Короткий моніторинг подій» (хронологія подій, що описує як Церкви реагували на конкретні події), «Експертні оцінки подій», «Ілюстративні матеріали».

Як повідомила філософ – релігієзнавець Оксана Гаркуша, у книзі ще й містяться аналітичні матеріали, що постали під час Майдану, написані безпосередніми його учасниками. Таким чином у виданні знаходяться звернення та заклики релігійних лідерів до народу і до влади, їх висловлювання та коментарі, документи ВРЦіРО.

Департамент інформації УГКЦ

Scroll To Top