• РОЗКЛАД ..• Прохання про молитву ..• ВІДЕО
Головна / ЖИТТЯ ПАРАФІЇ / Священики УГКЦ встановили польову каплицю на Майдані

Священики УГКЦ встановили польову каплицю на Майдані

З 3 грудня на Майдані чергують греко-католицькі священики: учора отці Київської Архиєпархії душпастирювали у наметовому містечку, а сьогодні, після встановлення польової каплички, перебувають на площі біля стелли, де 29 листопада відбулося жорстоке побиття студентів та молоді.

DSC_0306_800x531

Протоієрей Ігор Онишкевич, декан київський, щодня координує священиків. Сьогодні на площі була встановлена польова капличка, де мають змогу помолитися мітингуючі з усіх куточків України. Біля каплички зібралися священики УПЦ КП: “Уже маємо свою капличку – а де є церква, там буде село”, – каже один зі священиків.

DSC_0313_800x531

“Ми встановили цей намет-каплицю саме на площі біля стелли, як пам’ять про ту криваву бійню, яка сталася 29 листопада вночі”, – каже о. Ігор Онишкевич. Отець дбає про побут священиків та з помічниками прикріплює хрест на вході до намету.

DSC_0324_800x531

DSC_0323_800x531

За цей час священики з парафії на Аскольдовій Могилі, монастиря св. Василія Великого, з Патріаршого собору, парафії св. Миколи Доброго на Подолі по декілька годин перебували на Майдані, де благословляли людей, спільно з ними молилися за добру долю для українського народу на головній сцені та приватно.

DSC_0329_800x531

DSC_0273_800x531

Уже від 5 грудня на площу прибуде о. Михайло Димид, котрий біля каплички молитиметься літургію вночі, а вдень чергуватиме разом зі священиками Київської Архиєпархії.

Нагадаємо, згідно з закликом Блаженнішого Святослава, усі храми УГКЦ у Києві відкриті для потребуючих і у них проводиться безперервна молитва. “Молитва і діла милосердя – це ті дві заповіді любові, що їх ми сьогодні повинні сповнити, щоб Господь Бог подарував нам мирне розв’язання цієї непростої ситуації, в якій перебуває зараз наша Україна”, – каже Блаженніший Святослав.

Scroll To Top