• РОЗКЛАД ..• Прохання про молитву ..• ВІДЕО
Головна / Відео / 6. ВИКОРИСТАЙМО МОЖЛИВІСТЬ ізоляції, щоб заглибитися в наші серця | Реколекційна наука, д. Ґаладза

6. ВИКОРИСТАЙМО МОЖЛИВІСТЬ ізоляції, щоб заглибитися в наші серця | Реколекційна наука, д. Ґаладза

Сам факт, що ці складні часи збігаються з Великим постом є, на думку диякона, нагодою від Бога, адже ми, подібно до ранніх християн, маємо нагоду особливого приготування до Пасхи. Щоби провести період карантину із користю для душі, він має стати часом для молитви і часом входу в дім серця, в палату душі, нагодою покликати Святого Духа та почути голос Божий. Реколектант наголосив на тому, що Бог промовляє до нас так, як Він це робить постійно, але для того, щоб почути Його голос, потрібно тишини, як внутрішньої, так і зовнішньої.

• МОЛЕБЕНЬ ДО БОГОРОДИЦІ повний текст завантажити → http://bit.ly/2Ucp1dm

• СВЯТЕ ПИСЬМО повний текст в електронному варіанті → http://bit.ly/3d5N4mQ

*** *** *** *** *** *** *** *** ***

• Онлайн Катехизм УГКЦ ХРИСТОС НАША ПАСХА http://catechismugcc.org/

• Завантажити безкоштовно Катехизм УГКЦ ХРИСТОС НАША ПАСХА → http://bit.ly/2QfRgXs

▶ † МОЛЕБЕНЬ (грецькою параклис) – подячне або прохальне моління до Христа, Богородиці й святих з приводу подій у житті церковної спільноти, суспільства або окремої особи чи їхніх потреб. У прохальних молебнях просимо Божої милості, охорони, заступництва й допомоги, а в подячних, чи прославних, дякуємо Богові за Його благодіяння. Молебні служать в часи радісних чи тривожних подій життя народу: в подяку за отримані Божі благодіяння, на захист у час стихійного лиха (посухи, повені, голоду), нашестя ворогів тощо – або на прохання вірних у зв’язку з різними обставинами їхнього життя, наприклад, за здоров’я хворого. Молебні також служать з нагоди особливих подій церковного життя, під час святкування храмового празника та в дні пам’яті святих. Прагнення одухотворити людську діяльність, звершувати її з Божою допомогою та з Божим благословенням лежить в основі розмаїття молебнів. Сповнені благань, ці богослужіння мають характер сильної, глибокої молитви, яка гуртує молільників у зворушливій любові до Бога й одне до одного.

▶ Катехиза – це тлумачення християнського вчення, яке служить приготуванню оглашенних до Хрещення, воцерковленню вірних та поглибленню їхньої віри (містагогія). Приклади апостольської катехизи знаходимо зокрема в Першому посланні апостола Павла до Корінтян, де апостол відповідає на питання віруючих та з’ясовує зв’язок між вірою і щоденним життям. Метою катехизи – основного діяння Церкви – є навчати й виховувати у вірі християнина та провадити його до сопричастя з Ісусом Христом та церковною спільнотою. Катехиза має систематичний характер і висвітлює християнське розуміння особистого та суспільного життя віруючих людей у світлі вчення Христа та Церкви.

† Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) / Ukrainian Greek Catholic Church – офіційний сайт http://ugcc.ua/

• ЗНАЙТИ ХРАМИ УГКЦ по всьому світу ▶Інтерактивна карта УГКЦ https://map.ugcc.ua/

Scroll To Top